Kender du til hælsmerter?

Hælsmerter kan være så slemme, at det ikke er til at støtte på benet på grund af voldsomt ubehag i foden. Smerterne opstår ved aktivitet og forværres, når man hviler foden – Selv en kortere pause fra sport kan ikke fjerne smerterne fra foden.

Hvis du oplever smerter i underbenet, anklen eller foden, så kan det muligvis skyldes smerter fra svangsenen (plantar fasciopathy). Mange smerter i underbenet, anklen og foden er forårsaget af ømme svangsener, nedsunken forfod, overbelastet lægmuskler samt dårlig funktion i hofter, knæ, ankler og akillessener.

Overbelastningen skyldes ofte en markant øget belastning

og/eller dårligt fodtøj over en længere periode. Smerterne kommer snigende i løbet af uger eller måneder. I første fase begynder smerterne ved kortvarig belastning (løbe, gå). I anden fase oplever man, at der opstår smerter efter aktivitet. I tredje fase opstår smerterne, når man stopper med at være aktiv, og i sidste fase kan der være konstante smerter.

For at udrede denne type udfordringer, anbefales det at opsøge en specialist.

En specialist kan være en kiropraktor, der foretager en grundig undersøgelse og tager højde for den bagvedliggende sygehistorie. Undersøgelsen starter med holdnings- og bevægeanalyse. Her vurderes eventuelle forkerte belastninger, der kan medføre symptomerne. En kiropraktor går grundigt til værks, det kan derfor være nødvendigt at anvende billeddiagnostik i form af ultralydsskanning og/eller MR-skanning. Kiropraktoren vil derefter tilrettelægge det bedst mulige behandlingsforløb.

Har du spørgsmål eller kan du genkende symptomerne, er du velkommen til at kontakte Kiropraktor Lystrup på tlf. 25573300 eller via mail: kontakt@kiropraktorlystrup.dk