Lider dit barn ofte af hovedpine og spændinger i ryg og nakke? Klager de i det forbindelse med hovedpine?

Vores kiropraktorer oplever ofte der kommer børn på klinikken med hovedpine, og ofte skyldes det, ryg- og nakkesmerter. Den daglige hovedpine børnene har, forhindre dem i skolegang og fritid.

Hovedpinen kan begynde i en alder af 6-7 år, og bliver gradvist forværret, jo ældre man bliver, dertil øges hyppigheden også. Ved puberteten øges hyppigheden ved piger, mens der opleves et fald hos drengene. Igennem de sidste årtier, har hovedpinen hos unge været stødt stigende, dertil er forbruget af smertestillende medicin steget, hvilket er en bekymrende udvikling. Vores kiropraktorer har flere i alderen 6-10 år, der går til regelmæssig behandling, og kan på den måde passe både skolegang og fritid.

De mest almindelige typer af hovedpine, vi oplever på klinikken er migræne, spændingshovedpine og nakkehovedpine. Man ser derudover ofte en anden form for sygdom eller lidelse hos børn med hyppig hovedpine. Dette kan især være ryg- og nakkeproblemer. Børn der lider af disse former for hovedpine, kan have lidelsen med sig til de bliver voksne og kommer måske aldrig af med lidelsen, hvis man ikke får den rigtige behandling.

Nakke- og rygproblemer skyldes ofte fastlåste led og nedsat bevægelighed, det påvirker muskler, nerver og ledbånd. Ligeledes kan problemer med ryggen også være en direkte årsag til, at barnet oplever anspændthed og laver kompensation for dette, og derved oplever hovedpine.

Studier viser, at de mange timer et barn bruge foran forskellige elektroniske apparater, giver et let foroverbøjet nakke. Det er en årsag til hovedpine, som ofte allerede opstår ved 5-6 års-alderen og det opleves at være tidligere og tidligere, at smerterne kommer, både i hovedet men også i nakken.

Børn bliver ikke påvirket på samme måde som voksne, med ryg og nakkesmerter, da børn er mere fleksible og bevægelige, og derfor kan de bedre kompensere fordi de problemer de eventuelt har. Derfor er det ikke unormalt, hvis et barn har gået i en længere periode, før det bliver en lidelse, som ikke er til at holde ud.

Kom ud til en vurdering ved Kiropraktoren i Lystrup, og få en eventuel behandling af vores dygtige kiropraktorer. Som nævnt tidligere, har de ofte med børn og unge at gøre, og hjælper dem til, at kunne dyrke sport, lege med venner og passe deres skolegang.