Dry needling er muskelbehandling med nåle. Ved behandlingen kommer man igennem hud- og fedtlag, og får muskelfibrene til at slappe af, øge blodcirkulationen, og der frigives affaldsstoffer.

 

 

Dry needling er en behandlingsform der godt kan stå alene – men bruges hos os ofte i kombination med andre manuelle teknikker.

Dry needling er strengt taget ikke en akupunkturform, men en meget effektiv, og så godt som smertefri måde at behandle en spændt og smertefuld muskulatur på. En nål sættes direkte i muskelknuder (myoser), som herefter ofte forsvinder/opblødes allerede efter få sekunder.

Dry needling som behandlingsform er opstået, efter at et lægepar i 1950’erne forsøgte at behandle disse muskelknuder med blokader. Man opdagede, at ofte var nåle alene, uden blokade, lige så effektive som nåle med blokade. I betragtning af, at effekten er den samme, og at man undgår alle bivirkningerne ved blokader, er dry needling et oplagt supplement i behandlingen af muskler og led. Betegnelsen “tørre nåle” henviser altså til, at nålene anvendes uden blokade.

Behandlingen benyttes med godt resultat ved fx tennisalbuer, golfalbuer og museskader. Dry needling er også nyttigt ved akutte tilstande, hvor muskulaturen kan være så spændt og smertende, at ledbehandling ikke umiddelbart kan påbegyndes. Ligeledes er det nyttigt hos patienter, som af forskellige grunde ikke kan tåle kiropraktisk ledbehandling.