Ditte Kjær, bodyfitness og pædagog:

Hos Kiropraktor Lystrup, har vi spurgt Ditte Kjær, hvordan hendes karriere inden for bodyfitness bliver hjulpet på vej ved hjælp fra vores Kiropraktor, Hans Kristian.

En brækket ryg tvang Ditte til at sætte sig nye mål.

Ditte brækkede ryggen som 18-årig, da hun blev smidt af en hest. Hun havde igennem flere år været konkurrence rytter og brugte det meste af hendes fritid på ridning. Hun blev som følge af uheldet tvunget til at lave styrketræning, da hun skulle genoptræne sin ryg. Det valgte hun at gøre noget sjovt ud af. Hun vendte den negative situation med en lang og sej genoptræning af ryggen til at opnå nye mål i en helt anden sportsgren. Ditte valgte at sætte sig et mål om at deltage i bodyfitness konkurrencer.

Hun satte et overordnet mål med bodyfitness; kroppen skulle være sund og rask. Ditte er i dag 35 år gammel og stiller op til april, hvilket muligvis bliver hendes sidste konkurrence. Sweden Grand Prix og jeg stiller i master +35.

Ditte opsøgte Kiropraktor Lystrup, fordi hun oplevede problemer med hendes ene skulder.

Den sad forkert som følge af hendes styrt på hesteryg. Problemerne med hendes skulder har gjort, at hun har svært ved at posere, når hun står på scenen til konkurrencer. Samtidig hjælper Hans Kristian hende med at have den mest optimale indgang til konkurrencerne, dvs. Hans Kristian behandler, hvad Ditte ellers har af problematikker samt det generelle velvære. Hendes brækkede ryg har altså givet Ditte andre problematikker, og hun mener, at Hans Kristian og hende har et godt samarbejde omkring hendes situation, hvor han bidrager til, at hun kan træne mest optimalt.

Hun bruger som eksempel, at det jo ikke ser lige så pænt ud, hvis skuldrene sidder i forskellig højde.

Ditte fortalte også, at hun efter opmærksomheden på hendes egen problematik kan se, at der er mange andre i hendes branche, som også har en skulder, der sidder forkert eller har andre problematikker, der er skæve. Ydermere understreger hun, at det i bodybuilding er vigtigt, at symmetrien i musklerne er god.